zondag 22 juni 2014

Word jij de winnaar?

Word jij de winnaar?!‏



Bismillâhi Rahmâni Rahîm, Alhamdulillâhi Rabbil 'Âlamîn was-salâtu was-salâmu 'alâ nabiyyinâ Muhammadin wa 'alâ ahlihi wa ashâbihi ajma'în amma ba'd.


In de Naam van Allâh, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

As-salâm 'alaykum warahmatullâhi wa barakâtuh beste broeder of zuster,


Allâh de Genadevolle zegt in de Luisterrijke Qur’ân (interpretatie van de betekenis):

“...En laten de wedijveraars hierom dan wedijveren.” {Qs 83:26}

En onze geliefde profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd (interpretatie van de betekenis):


“De maand Ramadân is tot jullie gekomen, de maand van de zegeningen, Allâh zal jullie overstelpen door de barmhartigheid neer te zenden en Hij zal de zondes vergeven en de smeekbede verhoren. Allâh zal kijken naar jullie wedijveren tijdens deze maand, en dan zal Hij over jullie opscheppen bij Zijn Engelen. Laat Allâh daarom het goede van jullie zelf zien, want de ongelukkige is diegene die tijdens deze maand ontzegd wordt van de Barmhartigheid van Allâh.” (Tabarânî)

Binnenkort zal de ultieme Wedstrijd van het jaar plaatsvinden, waaraan ruim een miljard moslims wereldwijd zullen deelnemen. Namelijk een wedstrijd in het wedijveren om goede daden.

Deze wedstrijd in goedheid zal plaatsvinden in de maand Ramadân. Voor deze deelnemers is het voorgeschreven om tijdens deze maand met volledige overgave hun best te doen om zoveel mogelijk aanbiddingen te verrichten. Dit alles dient zuiver en alleen voor Allâh de Almachtige verricht te worden. Het zal een ultieme strijd worden tegen de verlangens van de ziel en vóór het gehoorzamen van de Schepper van de ziel. Zodat de ziel gewend raakt aan het hebben van geduld en het standvastig blijven in het verrichtten van goede daden. Het mooie aan deze wedstrijd is dat, hoewel er bij de meeste wedstrijden slechts één winnaar is, bij deze wedstrijd iedere deelnemer een winnaar kan zijn.

Met dit doel strijden ze om de persoon te worden, die Allâh het meest liefheeft, over wie Allâh het meest tevreden is, en die het dichtst bij Allâh is. Over deze persoon zegt Allâh in de Edele Qur'ân:

“Dezen zijn het die zich haasten en wedijveren in het verrichten van goede daden.” {Qs 23:61}

Het is een grote gunst van Allâh de Begunstiger dat men aan deze gezegende wedstrijd kan deelnemen. De deelnemers dienen daarom hiervoor zeer dankbaar te zijn en deze kans met beide handen te grijpen. Want niemand heeft de garantie gekregen om de Ramadân in het volgende jaar weer mee te maken.

Wees daarom waakzaam en benut deze Ramadân optimaal en laat deze profijtvolle tijd niet aan je voorbij gaan.

Zuiver je intentie, spreek met jezelf een doel af dat je graag zowel tijdens als na de Ramadân wilt bereiken. Zoals de broeders en zusters in de onderstaande promofilm dit ook hebben gedaan.

We vragen Allâh bij zijn Schone Namen en Verheven Eigenschappen om ons de maand Ramadân door te laten brengen in een staat van gezondheid, welzijn en imân. Zodat we Hem met volle overgave kunnen aanbidden.

We vragen Allâh om de moslims te leiden naar datgene waar Zijn Tevredenheid mee bereikt wordt, en dat Hij onze goede daden accepteert, onze zaken rechtzet, ons redt van beproevingen die ons doen afdwalen, en wij vragen Hem, Die vrij is van elke tekortkoming, om de leiders van de moslims rechtschapen te maken en om hun woord te verenigen op de Waarheid. Voorwaar, Hij is Degene Die hier macht over heeft, en Hij is hiertoe in staat.

Subhânaka Allâhumma wa bihamdik, ash-hadu allâ illâha illâ anta, astaghfiruka wa atûbu ilayk.

Wa ‘alaykum as-salâm warahmatullâh,